Thursday, 15 May 2014 Vrajile Sfantului Ciprian Un Pact Cu Diavolul

Vrajile Sfantului Ciprian Un Pact Cu Diavolul
Cartea Sfantului Ciprian (numita si "Ghidul vrajitorului") cuprinde farmece sau formule magice, asemanandu-se cumva cu grimoarele ori cartile de vrajitorie occidentale din Evul Mediu. Capitolul al XIII-lea din Cartea Sfantului Ciprian este dedicat felului cum se poate face un pact cu diavolul in schimbul obtinerii de bogatie si putere lumeasca.

Magicianul avand indrazneala de a face asa ceva trebuie sa mearga pe varful unui munte (sau la o incrucisare de drumuri din apropierea unei ape curgatoare sau a unei case in ruina), avand asupra sa diferite talismane. Acolo, este necesar sa traseze pe pamant un cerc magic, dinlauntrul caruia sa il invoce pe Lucifer de trei ori.

Cea dintai invocatie suna cam asa: "Imparate Lucifer, stapan si domn al spiritelor rebele, te rog sa imi indeplinesti dorinta... Infatiseaza-te mie in aceasta noapte sub forma umana, fara vreo miasma infernala, si promite-mi ca imi vei da, prin mijlocirea pactului ce il vom face, bogatiile si darurile de care am nevoie".

Dupa aceasta incantatie, potrivit cartii, ar trebui sa apara un demon intreband infuriat de ce i-a fost tulburata linistea. Apoi, Lucifer incepe sa negocieze: "Nu pot sa iti dau ceea ce imi ceri decat daca te lasi pe mana mea vreme de 20 de ani, avand dreptul sa fac tot ce vreau cu trupul si sufletul tau".

Dupa indelungate targuieli, se semneaza un pact cu sangele muritorului, iar Lucifer il conduce pe magician la cea mai apropiata comoara ascunsa sub pamant.

Cartea Sfantului Ciprian nu este deloc complicata ori sofisticata, unii specialisti in magie considerand-o chiar ridicola. Cu toate acestea, potrivit marturisilor recente ale unui profesor din Portugalia, pe nume Ray Vogensen, ea este invaluita intr-o aura extrem de sinistra. Chiar si in zilele noastre, oamenii o iau indeajuns de mult in serios pentru a fi speriati de ea...Catolicii si multi alti crestini considera ca este un pacat sa posezi ori chiar numai sa atingi Cartea Sfantului Ciprian, iar unii librari din occident o tin ferecata cu un lant intr-o cutie de fier. Iata ce declara Ray Vogensen: "Am auzit pentru intaia oara de ea atunci cand niste elevi de-ai mei mi-au povestit despre o fata ce isi luase viata in Vila Real, aruncandu-se de pe un pod ce traverseaza raul Corgo. Conform relatarilor, luate foarte in serios de elevii mei, langa trupul neinsufletit al sinucigasei se gasise un exemplar din Cartea Sfantului Ciprian. Ei pareau sa se teama cu adevarat de aceasta carte si m-au sfatuit sa nu o deschid vreodata".

Exista diverse variante ale acestui grimoar, pretinzandu-se cu fervoare ca fiecare dintre ele dezvaluie "autentica" intelepciune a Sfantului Ciprian. Extrem de populara in Portugalia, Spania si America Latina, cartea este impartita in trei parti. Cea dintai sectiune povesteste despre viata Sfantului Ciprian, cuprinde rugaciuni ce trebuiesc spuse dimineata, dupa amiaza si seara, metode de ghicire a viitorului, si cele 148 de locuri potrivite pentru farmece. Cea de-a doua parte releva "adevarata comoara" a magiei negre si albe, ofera secretele vrajitoriei in scopuri bune sau rele, si retete pentru potiuni avand darul de a atrage un iubit sau un partener in casatorie. Ultima sectiune dezvaluie o lista cu locurile unde pot fi gasite comori, in special in Galitia, in partea de nord-vest a Spaniei.

"Cine a fost de fapt Sfantul Ciprian?"

Potrivit Enciclopediei Catolice, Sfantul Ciprian facut parte dintr-un grup de crestini din Antiohia, din stravechea Sirie, care au fost ucisi din cauza credintei lor. Pe 26 septembrie (ziua Sfantului Ciprian in calendarul romano-catolic), in anul 304, "crestinii din Antiohia au fost martirizati in vremea persecutiilor lui Diocletian in Nicomedia... Ciprian a fost un magician pagan din Antiohia care avea relatii cu demonii. Cu ajutorul lor, a incercat sa o duca la pierzanie pe Sfanta Iustina, o fecioara crestina, dar ea respins de trei ori atacurile diavolilor, facand asupra lor semnul crucii. Impresionat de aceasta fapta, Ciprian si-a facut el insusi cruce, si, in acest fel, a fost eliberat de influentele Satanei. Primit in sanul bisericii, a fost vestit pentru minunile sale, devenind, pe rand, diacon, preot si, apoi, episcop. In timpul persecutiilor lui Diocletian, a fost prins si dus la Damasc, unde a fost groaznic torturat. Intrucat credinta lui a ramas de neclintit, a fost adus in fata imparatului roman Diocletian, ce a poruncit sa i se taie capul pe malul raului Gallus. Dupa ce trupu-i neinsufletit a ramas neingropat sase zile, acesta a fost luat de niste marinari crestini la Roma, loc unde a fost inmormantat pe pamantul unei doamne nobile, pe nume Rufina, fiind mai tarziu mutat in bazilica Sfantului Constantin..."

Aceasta poveste probabil ca aparut in cel de-al patrulea secol, intrucat este mentionata atat de Sfantul Grigorie Teologul, cat si de Sfantul Prudentius. Cu toate acestea, amandoi l-au confundat pe al nostru Ciprian cu Sfantul Ciprian din Cartagina, o greseala deseori repetata. Oricum istoricii confirma ca nu a existat nici un episcop din Antiohia purtand numele de Ciprian. Oricum, Sfantul Ciprian a fost subiectul unei legende faustiene mistice, preluate de Pedro Caldero de la Barca in piesa sa teatru "Magicianul facator de minuni".

Cele mai multe carti relateaza despre doi sfinti Ciprian: Sfantul Ciprian din Antiohia si Sfantul Ciprian din Cartagina. Amandoi au trait in secolul al treilea, au fost episcopi si au fost decapitati. Parca pentru a face si mai greu sa ii distingi unul de celalalt, zilele de comemorare ale celor doi sunt in aceeasi luna, in septembrie. Majoritatea surselor par a-l desemna drept autor al grimoarului pe Sfantul Ciprian din Antiohia, desi se crede ca acest lucru nu ar fi fost posibil, intrucat cel dintai exemplar al cartii a aparut la cateva secole dupa moartea sa.

Copyright (c) godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana, zeita dorintelor tale secrete" :

Dictionar de vrajitorie magie (Wicca) online de la A la Z

Marul in vraji si farmece de dragoste


MAGIA NEAGRA : FARMECE DE DRAGOSTEhttp://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated